Ambition ~ True Beauty Never Fades

Jong, mooi, fit & een Killer Body.. dit zijn woorden die de meeste van ons zullen gebruiken voor het omschrijven van een model. We zijn allemaal wel bekend met de jaloersmakende looks van Doutzen, Adriana, Gisele, Gigi, & Miranda. Op enig moment begint de tand der tijd ook bij deze dames toe te slaan en gaan de Agent’s op zoek naar een jonger, fitter en strakker model.

Er is waait echter een frisse wind in Fashionland. Sinds de invoering van de “modellenwet” in onder andere Frankrijk lijkt de strijd aan gegaan met te dunne modellen. Ook andere landen, tijdschriften en labels hebben het goede voorbeeld gevolgd. Met als resultaat steeds meer vrouwen op de runway en covers die niet maatje 0 hebben. Hoera! Maar niet alleen size doesn’t matter, ook moeten we afstappen van het idee dat modellen uitgerangeerd zijn na hun 35ste. Gelukkig zien we steeds vaker ‘oudere’ dames als hét gezicht van een (fashion)lijn of op de cover van een fashion-magazine. En dan gaat het niet over een Kate Moss of een Naomi Campbell, respectievelijk 41 en 45 jaar oud, maar over dames die een echt respectabele leeftijd hebben bereikt en er nog steeds GE-WEL-DIG uit zien en de fashion wereld veroveren.

Carmen Dell'OreficeCarmen Dell’Orefice is 83 jaar oud en werkt al 60(!) jaar als model voor onder andere Vogue en Harper’s Bazaar. Carmen was de muze van Salvador Dalì en heeft dan ook alle recht om te zeggen: “Er is leven na de vijftig.

Jacky O’ShaughnessyAl 62 kaarsjes heeft deze beauty uit mogen blazen, maar toen American Apparel haar vroeg om een kanten ondergoedsetje te showen twijfelde ze geen moment. Jacky O’shaughessy is één van de terugkerende campagnemodellen van het Amerikaanse merk en daar mag ze trotst op zijn!

Jacquie MurdockJacquie Murdock is nu 84 en heeft pas in 2012(!) haar droom om model te worden verwezenlijkt. Als tiener struinde ze alle modelagencies af om zich in te schrijven. Zonder resultaat. Toen der tijd was er weinig vraag naar getinte modellen. Gelukkig zijn de tijden veranderd en straalt deze beauty in de herfst/wintercampagne 2012/2013 van Lanvin.

Daphne SelfeHet oudste nog werkende model op dit moment is Daphne Selfe. Op de leeftijd van 86 jaar heeft zij meerdere malen voor Vogue, Harper’s Bazaar en Vanity Fair geposeerd en was zij te zien in verschillende campagnes van Dolce & Gabbana. Ondanks dat ze vrij oud is voor de modellen-business heeft ze zelf aangegeven te blijven werken zolang ze het volhoud. Please Do!

Joan DidionHet kan je niet ontgaan zijn; het nieuwe gezicht van Céline. Joan Didion is 80 jaar oud en naar bestseller auteur ook het gezicht van dit prachtige label! Hoewel we veel meer van haar kunnen leren, geeft ze ons alvast één wijze raad: “ De grote kracht van zelfrespect is dat het ons bevrijdt van de verwachtingen van anderen.

Iris ApfelMet haar 93 jaar is Iris Apfel by far de absolute golden oldie in dit rijtje. Onlangs werd bekend dat zij het ‘nieuwe’ gezicht is van Alexis Bittar, waar ze eerder schitterde in een campagne van cosmetica-merk M.A.C. Dat deze dame speciaal is bleek wel uit de documentaire-film die over haar fashion-carrière op leeftijd werd gemaakt, genaamd Iris. Mede door haar iconische bril, ziet ze zelf haar leeftijd niet als een obstakel: ” Ik ben ‘s werelds oudste levende tiener.”

Advertisements