Tip ~ Flared, Skinny, Boyfriend..?

Bij ons begint de zomer nu eindelijk door te breken, maar in de mode wereld is het zomer seizoen alweer in volle gang. Dit betekent; het benoemen van DE items die we allemaal in de kast moeten hebben om de aankomende tijd het huis stylish te kunnen verlaten.

Een heikel punt is altijd weer de jeans. Aangezien vrijwel elke vrouw moeite heeft met een goed zittende jeans te vinden is het elk seizoen weer afwachten of deze keer een model ‘in’ is dat jou op het lijf geschreven is. Zo niet, dan trekken we hem toch gewoon aan! Op de vele modesites (denk: Vogue, Harpers Bazaar en ilovefashionnews.com) wordt alweer druk gespeculeerd over welk model jeans dit seizoen helemaal hip is. Helaas zijn ze het onderling niet echt eens.

Het Flared model wordt door ilovefashionnews.com aangewezen als DE jeans van het moment. Andere voorspellen echter dat de comfortabelere Boyfriend jeans dit seizoen weer zijn opwachting maakt. Uiteraard hebben we ook nog de immer populaire Skinny jeans, makkelijk te combineren en easy-to-fit. Wat moeten we nu!?

Belangrijkste is dat je een jeans uitzoekt die bij je figuur past. Dit kan inhouden dat het niet een model is dat op dit moment über hot is, maar iedereen zal het me eens zijn dat we liever iemand in een goed zittende jeans zien lopen dan iemand die zichzelf er op een onmogelijke manier in heeft gepropt.

Om bovenstaande te voorkomen heb ik een paar handige tips gevonden die je kunnen helpen bij het uitzoeken van een perfect passende jeans.

Figuur
Er zijn grofweg 4 figuurtypes te onderscheiden. Rectangle, Apple, Pear & Hourglass.

Als je een Rectangle figuur hebt kun je bijna alles hebben. De Boyfriend en Skinny met een low-rise waist zijn bij uitstek geschikt voor jou.
Heb je een Apple figuur dan kun je het beste voor een jeans gaan met een mid-rise waist met een Straight leg of een Skinny leg.
Herken jij je zelf als een Pear figuur? Ga dan voor een high-waisted jeans met een donkere wassing. Een baby Bootcut (lees: smallere bootcut) of een Straight leg is ideaal voor jou.
Als laatst hebben we de Hourglass. Met dit figuurtype kan je heel veel hebben. Een baby Bootcut, Straight leg, Flared leg maar ook een Skinny leg zal je goed staan. Als je langer wil lijken kies dan voor een donkere wassing.

Ik hoop dat deze tips behulpzaam zullen zijn bij het shoppen voor een jeans. Veel shopplezier!!

Advertisements