Trend ~ On Top Of Your Game

Vrouwen houden van sport. Afgetrainde mannen die achter een bal aan rennen.. What’s not to love? Ook de kleding die bij sportactiviteiten hoort wordt steeds hipper. We kennen allemaal de sportkleding van Adidas en Nike waarmee je je met goed fatsoen in de sportschool kan vertonen. Maar de sporty- look verovert ook het hart van de fashionista’s. In het straatbeeld zien we steeds vaker sportieve items gecombineerd worden met chique broeken, rokken & jasjes.

Het dragen van sportsjerseys is niet meer alleen voorbehouden voor als het Nederlands Elftal speelt of als je een bezoek brengt aan een stadion. Baseball shirts en jurkjes zijn overal verkrijgbaar en goed te combineren voor een Outfit Of The Day. Qua broeken moet je denken aan loszittende modellen met bijvoorbeeld een elastieken tailleband en een koordriem. Als je het juiste model weet te vinden zal het de meest comfy broek zijn die je ooit gedragen hebt.

Mesh is een stof die sportiviteit schreeuwt. Het wordt vaak gebruikt in (hardloop)schoenen vanwege het ademende karakter. Tijdens warme dagen is dit natuurlijk ook een handige eigenschap van je shirt. Zara heeft een super fijne top van meshed suède; Love It! Ook sweaters komen oorspronkelijk uit de sporthoek. Tegenwoordig zijn ze hip gemaakt door er gave kleuren aan te geven en mooie applicaties op te borduren; bling bling Meets comfy.

Sneakers behoeven geen verdere uitleg; deze zijn al tijden hót. Trainingsjacks daarentegen hebben nog wel het ‘Sportende-Gabber’ -imago. Ten onrechte: sterren als Rihanna, Rita Ora en Beyoncé worden er veelvuldig mee gespot. Rita Ora heeft zelfs de handen in één geslagen met Adidas, met een über hip jack als resultaat!

Ook je (vaak te kleine) handtas kan je met een gerust hart in ruilen voor een sportiever exemplaar. De ‘bowling’-tas bijvoorbeeld. Handig en Zara heeft er een hele hippe variant op gemaakt. Ook het heuptasje is terug van weggeweest; klein maar fijn. Voor het zwaardere werk zijn ook goede dames-exemplaren ontworpen. Denk aan het oranje/roze model van Adidas.

Voor alle dames die niet een favoriete voetbal-, honkbal- of basketbalclub hebben; hier onder vind je inspiratie voor jouw zoektocht naar de perfecte sporty items voor deze zomer!

Advertisements