Favo ~ Berliner Restaurants

Na 6 dagen Berlijn heb ik in aardig wat restaurants en eettentjes gegeten. De één uiteraard beter dan de ander, maar allemaal prima voor de gelegenheid. Mijn absolute must-go’s in Berlijn zijn..

#1 Berliner Kaffeerösterei
De allér lekkerste koffie je ooit op hebt! En de keuze is reuze; 124 soorten koffiebonen, 250 soorten thee, 116 soorten chocolademelk en andere soorten drankjes. Ook de taartjes, koekjes & chocolaatjes zijn om je vingers bij af te likken!

Je vindt de Berliner Kaffeerösterei op UhlandstraBe 173 in Berlijn.

#2 KaDeWe
Na de Tweede Wereldoorlog was het Kaufhaus Des Westens (gelegen in West-Berlijn) het grootste warenhuis van Europa. Deze titel hebben ze af moeten staan, maar ze zijn zeker nog één van de mooiste. Naast prachtige kleding, schoenen en accessoires hebben ze ook een geweldige etenswarenafdeling. Je kant bij de kleine eetgelegenheden op de 6e verdieping eten. Op de 7e verdieping bevindt zich een restaurant met een uitgebreid buffet. Van ontbijt tot koffie met taart tot lunch met vis, vlees, pasta. Alles wat je je maar wensen kan, om nog maar te zwijgen over het prachtige uitzicht! De KaDeWe-ervaring is een échte aanrader!

KaDeWe is gevestigd op de TauentzienstraBe 21-24 Berlijn.

#3 Cassambalis
Dit mediterraans georiënteerde restaurant prikkelt niet alleen de smaakpapillen. Ook je ogen doe je hier te goed door de prachtige kunst aan de muur en de knusse inrichting. Het antipasti-buffet midden in de zaak is een goed affiche voor het heerlijke eten. Op de kaart vindt je vooral vis- en vleesgerechten maar ook een pasta behoort tot de mogelijkheden. De eet-ervaring wordt compleet gemaakt door de uitgebreide drankkaart waar de beste wijnen en spiritualiën op te vinden zijn.

Cassambalis is gelegen aan de GrolmanstraBe 35, nabij Savignyplatz.

#4 Sachiko Sushi

Sushi is hot en happening, ook in Berlijn. De sushirestaurants schieten als paddenstoelen uit de grond. Sinds 1995 is Sachiko Sushi al een begrip in Berlijn. De kok staat in het midden met een ‘waterbaan’ om zich heen waarover bootjes varen die schaaltjes met de lekkerste sushi vervoeren. Net zoals bij een band mag je van elk bootje pakken wat je wilt. Mocht je specifieke wensen hebben kan je dit aan de kok doorgeven en bereidt hij het vers voor je. Naast de heerlijke sushi is het ook de ervaring die een diner bij Sachiko tot een beleving maken.

Sachiko Sushi vindt je in de Jeanne-Mammen-Bogen 584.

#5 Simela
Trek in een (h)eerlijke pizza, ga naar Simela! Dit kleine restaurantje heeft slechts 3 tafels en een bar, maar een grote klantenkring. Het is ook mogelijk om een pizza of een stuk daarvan af te halen.
Je kan een keuze maken van de uitgebreide kaart, maar elke pizza is ook aan te passen aan je eigen wensen. Daarnaast kan je kiezen van welk soort deeg je pizza gemaakt wordt. De heerlijk knapperige dunne bodem is onvervalst Italiaans.

KantstraBe 146, nabij Savignyplatz is de standplaats van Simela.

Advertisements