Food ~ German Cuisine

Duits eten staat niet echt bekend om haar finesse. Bratwürst, currywürst, sauerkraut en bier zijn waarschijnlijk de eerste dingen waar je aan denkt bij de Duitse keuken. Niet terecht als je het mij vraagt. Duitse specialiteiten kunnen (en worden) op veel verschillende manieren en op geheel eigen wijze bereidt worden. Und ich liebe es!

Een dag Duits eten? Kein problem!

~Ontbijt~
De gemiddelde Duitser ontbijt door de weeks gewoon met koffie of thee en een boterham/stuk toast met jam, ham of nutella. Mocht je haast hebben zijn er ook genoeg mogelijkheden om onderweg van A naar B ergens een croissant of goed belegd broodje te kopen. De decadente of weekend-vierende Duitser pakt het iets uitgebreider aan. Heerlijke broodjes met onder andere:
* Rautenbackschinken (gekookt of knapperig gebakken)
* Schwarzwälder Schinken
* Salami (verschillende soorten)
* Kaas (verschillende soorten)
* Gekookt eitje
* Vers fruit
Een lekkere kop koffie of thee erbij en de dag begint goed!

~Koffiemomentje~ 
Na het ontbijt volgt het onvermijdelijke moment op de dag dat het nog te vroeg is om te lunchen maar je wel trek hebt. Tijd voor koffie met iets lekkers dus! Duitsers weten hoe je taarten moet bakken. Groot, vullend en overheerlijk! Probeer eens de Käsekuchen. Dit lijkt op de bekende Cheesecake maar dan op zijn Duits. Met of zonder bodem, met of zonder vruchtjes.. wat jij wil! Een echte klassieker is de Pfannkuchen. Bij ons beter bekend onder de naam Berliner Bol. Een gefrituurde deegbol gevuld met jam of marmelade. Een heerlijke sinner!

~Lunch~
Traditiegetrouw eten veel Duitsers warm tussen de middag. De lunchpauze is dan ook langer dan wij in Nederland gewend zijn, dit zodat er buiten de deur geluncht kan worden. In restaurant is er vaak een grote verscheidenheid aan worst en schnitzel waaruit je kan kiezen. Geserveerd met aardappels (gepoft, gebakken, frietjes, aardappelsalade) een een beetje groente (voor de sier). Een ‘snelle-hap’ bij één van de kioskjes op straat is ook echt een aanrader. Vers gebraden Bratwürst met Sauerkraut, Currywürst met currysaus en knapperige frietjes of een portie Döner behoren tot de mogelijkheden.

~Lekkere trek~
Één woord: Bretzel.
Heerlijk met zoutkristallen bestrooid knapperig broodje. Ideaal om je over je middag dip heen te helpen!

~Avondeten~
Omdat er ‘s middags warm gegeten wordt zie je vaak dat brood op het avondmenu staat. Lekker brood wel te verstaan. Duitsland staat bekend om de grote verscheidenheid aan soorten brood, vullend en vaak ook gezond! Toch behoefte aan iets warms? Ga dan voor de Flammkuchen! Quiche meets pizza klassieker belegd met crème fraîche, ui en spekjes. Uiteraard is variantie met ingrediënten mogelijk!

Advertisements