News ~ Mooi Rood Is Niet Lelijk

High, higher, highest zo kan je de pumps van Christian Louboutin wel omschrijven. Voor een merk is het heel belangrijk om een trademark te hebben waaraan zij herkend kunnen worden. Chanel heeft de 2 C’s, Louis Vuitton het ‘schaakbord’-ruitje, Nike de swoosh, Adidas de 3 iconische strepen en Louboutin’s herkennen we van mijlenver aan de vuurrode zool.

Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om een Chanelletje of pumps van Louboutin aan te schaffen, maar we het toch graag willen hebben, worden ze in grote getallen nagemaakt. Met veel rechtszaken als gevolg. Zo ook in Nederland. Christian Louboutin vs. Van Haren om precies te zijn. Van Haren dacht te scoren door een schoenenlijn te lanceren die bestond uit pumps met een rode zool. Louboutin zag dit liever niet gebeuren en stapte naar de rechter. De rechtbank in Den Haag stelde het Franse merk in het gelijk en Van Haren moest de productie van de ‘Halle Berry’-lijn staken en de pumps uit de verkoop halen.

Van Haren liet het hier niet bij zitten. Op hun beurt kregen zij weer gelijk van de Rechtbank van Koophandel in Brussel, conclusie: rode zolen is geen geldig handelsmerk. Louboutin ging tegen deze uitspraak in bezwaar en het Brusselse Hof van Bezwaar zag hier brood in en stelde Louboutin weer in het gelijk. Zo gaat het lekker heen en weer.

Het verhaal stopt hier echter niet. De Rechtbank in Den Haag heeft de ‘rode-zool-rechtmatig-handelsmerk’ kwestie voorgelegd aan het Europese Gerechtshof. Het verhaal zal dus ongetwijfeld nog een staartje krijgen.

To Be Continued…

Advertisements