Tip ~ Om Te Onthouden

Van het verleden moet je leren. Dit geldt ook zeker voor fashion, en niet alleen op het gebied van trends. Er zijn veel tips & trics uit de oude doos waardoor ons leven een stukje aangenamer wordt (en waardoor je veel geld kan besparen!). Ik heb een aantal slimmigheidjes voor je op een rijtje gezet.

* Kras op je leren tas? Wrijf met een oorstaafje een beetje moisturizer over de kras, tot deze verdwijnt.

* Probleem: foundation op je witte kraag. Oplossing? Gebruik scheerschuim om de vlek te verwijderen.

* Als je toch je favoriete donkere jeans (of andere soort denim) wast, wat overigens beter is om überhaupt niet te doen, voeg dan een half kopje gedestilleerde witte azijn aan de laatste spoelbeurt. Dit zorgt ervoor dat de wassing mooi blijft.

* Verwijder nare geurtjes uit je kleding door het te besproeien met een mengsel van vodka en water (1 plons vodka tegenover 2 plonzen water). Handig voor tweedehandskleding en gebruikt door het Nationale Ballet.

* Voor het verwijderen van een rode wijnvlek zijn maar liefst twee methodes! 1: doordrenk een doek met witte wijn en dep deze zachtjes op de vlek. 2: Strooi zout op de vlek, heel veel zout.

* Rits vastgelopen? Wrijf de tanden in met de punt van een grafietpotlood en je probleem is opgelost!

* Oorbel, oorbel-achterkantje of iets anders kleins laten vallen? Doe een panty(kousje) over de stofzuigerslang, dan heb je hem binnen no-time terug gevonden!

* Een overhemd, blouse of shirt met knopen strijk je het makkelijkst binnenstebuiten. Zo heb je geen last van de knopen.

* Nog een strijk tip: gebruik een stijltang om je kraag te strijken!

* Deodorantvlekken, een bron van irritatie! Hoe kom je er vanaf? Met een spijkerbroek over de vlek heen wrijven doet wonderen! Let wel: probeer eerst een klein stukje, dan weet je zeker dat de denim geen blauwe zweem achterlaat!

* Vergeelde zweetvlekken zijn óók een bron van irritatie.. spuit de vlek in met citroensap voor het shirt de was in gaat.

* Ladder in je panty? Smeer (transparante) nagellak op het getroffen gebied. Voorkomen is beter dan genezen; spray daarom haarlak op je hele panty om ladders an sich te voorkomen!

* Gebruik de (kurkdroge) korst van een stuk brood om vuil van suède te halen. Hoe dan!? Wrijf zachtjes met de rand van het oude brood over de vlek.. poeff, weg vlek!

* Simpel: droog je handwas met een slacentrifuge. Dat we dáár niet eerder aangedacht hebben!

* Ook simpel: verwijder pluisjes van je trui met behulp van puimsteen.

* Hou jij van ultra softe t-shirts? Week hem dan 3 dagen in zout water ( 1 liter water + een half kopje zout) en was vervolgens op een normaal programma.

* Maak je zomerse canvas schoentjes waterdicht door ze met bijenwas in te wrijven en er vervolgens met de warme föhn overheen te gaan.

* Nieuw schoenen die te strak zitten of heel stijf zijn? Daar zijn meerdere oplossingen voor; #1 trek ze met sokken aan en zet er een warme föhn op. Geen resultaat? #2 doe in elke schoen een plastic zak(je) met water en leg ze een nachtje in de vriezer. Nog steeds geen resultaat? #3 verkopen.. ze zijn écht te klein!

 Grootmoederstijd

Advertisements