Trend ~ Modebewuste Mannen

We kunnen er niet meer om heen; het is ZOMER! Ook de NOS doet vrolijk mee met de zomergekte. Het is dan ook weer tijd voor de NOS Zomercolumns, waarbij we een kijkje in de keuken krijgen van de meest uiteenlopende culturen. Meestal zijn het hilarische onderwerpen met verrassende uitkomsten. Denk aan; Hoe komt het dat er zoveel idioot nieuws uit Florida komt?

Thomas Erdbrink nam ons mee naar zijn tweede thuis; Iran. En wat blijkt? Mode is HOT in Iran. Niet alleen voor vrouwen, maar juist ook mannen dienen zich modieus te kleden! Nederlandse mannen komen er vrij makkelijk van af. Ze trekken een shirt aan, broek aan en zijn klaar. Er is wel enige keuze mogelijkheid; gaan we voor een shirt, overhemd of polo? En gaan we voor een lange of korte broek vandaag?

Iraanse mannen steken beduidend meer tijd en energie in hun outfit voor ze de deur uit gaan. Salar Bil is een ontwerper die helemaal hot en happening is in Iran.  Zijn stijl is vooruitstrevend met een diep respect voor de roots van het Iraanse volk. Dit slaat aan bij de mannen daar. De Oerhollandse Erbrink valt dan ook flink uit de toon in zijn “simpele” outfit. Niet erg volgens Bil; “Iedereen moet dragen wat hij lekker vindt zitten, zeg ik altijd maar.” Oei. Dat zegt genoeg.

Modebewust zijn is dus niet meer per definitie een vrouwenaangelegenheid. Het grote aantal mannelijke designers (voornamelijk voor dameskleding) is hier het bewijs van. Ook zien we langzaam maar zeker steeds meer fashionable elementen in de dagelijkse realiteit van de Westerse Man. Denk aan: Rugtas of Aktetas? Sneaker of Nette schoen? Ja, mannen gaan steeds meer nadenken over wat ze ‘snel even uit de kast plukken’. Italiaanse mannen wisten het al langer; kleren maken écht de man. Dus.. Let’s Go Dutchies!

 

Advertisements