Trend ~ Streepje Voor..

Het is de signature-look van dé Parisienne; de Bretonse streep. Al jaren lang is deze streep zo razend populair dat het tot de échte fashion-klassiekers gerekend mag worden. Elke fashionista moet tenminste één kledingstuk met een Bretons streepje in haar kast hebben. Door de grote verscheidenheid aan verschijningsvormen is er voor ieder wat wils; dikke strepen, dunne streepjes. De enige voorwaarde is: de strepen lopen horizontaal.

De, van oorsprong, fijn gebreide trui met driekwart-mouwen, een boothals-kraag en 21 marineblauw en witte strepen (elke streep staat symbool voor een overwinning van Napoleon), is bedacht voor de Franse visserij. Door het dragen van de trui konden zeelieden die overboord geslagen waren makkelijker worden opgespoord.

De meest voorkomende kleurencombinatie is dus blauw-wit, maar ook rood-wit, roze-wit, grijs-wit en zwart-wit zie je tegenwoordig veel. Dit betekent echter niet dat andere kleuren niet mogen. Je kan ook voor kleurcombinaties van andere kleuren gaan(zwart-grijs, blauw-rood) of voor allerlei kleurtjes door elkaar.

Meestal zijn het shirts met deze look, maar ook jurkjes, rokjes, sjaals, mutsen en zelfs schoenen worden er mee versierd. Het is simpel om een outfit Franse Flair te geven door het toevoegen van een Bretonse-streep-item. Ter inspiratie vind je hieronder een aantal gave shirts, vesten en truien.

Classic gestreepte top van Tommy Hilfiger

ColorBlock Longsleeve van Petit Bateau

Classy Lady stripes van mint&berry

Zomerse streepjes met kanten detail op de rug van Naf Naf

Sprakly Stripes voor een avondje uit van Michael Kors

Gestreept vest van Only

Voor de koudere momenten; sweater van Only

Advertisements