Tip ~ Dé 8 Stijlregels

Over smaak valt niet te twisten. Vele van ons zullen wel eens naar foto’s hebben gekeken en zichzelf de Waarom!? vraag hebben gesteld. Er zijn veel verschillende stijlen en nog meer manieren om daar invulling aan te geven. Met zoveel input en invloeden op mode gebied ligt een modemisser op de loer. Dit probleem kan jij tackelen door het toepassen van een paar simpele regels.

# 1 ~ Kleding is een vorm van communicatie
Kleding zegt (onbewust) veel over jou, als persoon, tegen de buitenwereld. Je manier van kleden kan de mensen om je heen dus beïnvloeden, zowel positief als negatief. Kleed je met intentie!

# 2 ~ Je outfit is een reactie op een situatie 
Er zijn veel verschillende soorten outfits. Één van de bekendste is toch wel de ‘werk-oufti’. Er is een reden voor waarom je je op een bepaalde manier wil kleden op je werk. Zorg ervoor dat de kleding die je draagt gepast is voor de situatie waarin je je bevindt.

# 3 ~ Pasvorm is cruciaal 
Te grote of te kleine items zijn een echte showstopper. Er stijlvol uitzien begint bij de juiste pasvorm. Accepteer je lichaam zoals het op dit moment is en koop een maat die je past. Als jij je comfortabel voelt straal je zelfvertrouwen uit. En.. Confidence is the best accessory!

# 4 ~ Investeer in een goede jeans; het is het waard!
Het is een hele overlevingstocht voor veel vrouwen (en mannen) om een goed passende jeans te vinden. Als je er dan één vindt zijn ze vaak best prijzig. Is het de investering waard? Jazeker, denim dat goed zit gaat jaren mee! Trends zijn leuk om te volgen, maar er gaat niets boven een jeans die prachtig staat bij jouw figuur.

# 5 ~ Een outfit is 50% je publiek, 50 % je eigen stijl
Bij het uitzoeken van een outfit is het verstandig om je ‘publiek’ voor ogen te houden. Een outfit bestaat voor 50 % uit je publiek (en de setting) en voor 50 % uit je persoonlijke stijl. Het is goed om je outfit door beide te laten beïnvloeden.

# 6 ~ Weet wanneer je kan experimenteren
Er is niets leukers dan nieuwe dingen uitproberen! Weet alleen wel wanneer het de geschikte tijd is voor een kledingexperiment. Do: als je wat gaat drinken met vrienden. Don’t: formele gelegenheden.

# 7 ~ Een kleine verandering kan je look totaal veranderen
Je hoeft niet helemaal los te gaan om je look een beetje pit te geven. Draag je riem eens op een speelsere manier, stop je shirt in je broek, draag je blouse buttoned-up.

# 8 ~ Iedereen heeft een style signature
Wat definieert jou als persoon op dit moment? Verwerk dit in je outfit. Dit kan iets kleins als een ketting, armband of ring zijn, maar ook een mooie jeans of geweldig paar schoenen.

 

Advertisements