Tip ~ 30 Summer Travel Essentials

Zomervakantie. Tijd om massaal de grote trek naar Het Zuiden te maken; zon, zee, strand here we come! Of je nu al maanden uit kijkt naar je trip of een last minute hebt geboekt, eens komt het onvermijdelijke moment dat je je koffer moet in pakken. Voor sommige is dat appeltje-eitje; shortje, rokje, jurkje, shirtje, wat ondergoed en klaar! Voor anderen levert dat iets meer stress op.

We pakken allemaal standaard te veel in. Elke keer beloven we onszelf to do better next time, maar gaan de volgende trip weer grandioos de fout in. Met loodzware koffers en bij betalen op het vliegveld als gevolg. Om nog maar te zwijgen over het vervoeren van die koffer in de bloedhitte van een Grieks eiland of de Spaanse costa. Wat doen we onszelf aan!?

Oké, de overtuiging is er. Maar wat pakken we dan deze keer wél in en wat laten we thuis? Want op het moment dat je voor je kast staat en je koffer open op bed ligt is het zo makkelijk om dat ene topje (het weegt toch vrijwel niets), jurkje (altijd handig) of extra paar schoenen toch snel in je koffer te doen. Aller eerst is het handig om een checklist te maken. Zo dwing je jezelf van te voren na te denken over wat je nodig hebt op vakantie. Hou hierbij de lengte van je trip en het activiteitsniveau in gedachten. Als je op een 1-week-luier-trip gaat heb je nou eenmaal minder dan nodig dan bij een rondreis van een maand.

Vervolgens ga je aan de hand van je checklist door je kast heen. Leg alles eerst op bed voordat je het in je koffer doet. Zo bouw je een tweede check in of je niet alsnog stiekem te veel bij je hebt. Als je bij elk item/outfit een passende gelegenheid kan bedenken mag het mee! Vergeet ook de basics niet, denk aan: ondergoed, sokken & toiletspullen. Een kleine tip bij het inpakken van je koffer: vouw niet op maar rol op!

Het staat of valt allemaal met de checklist. Heb jij nou geen idee wat je op zo’n checklist moet zetten? Hieronder vind je 30 essentials voor een zomerse vakantie.

~ Jas & Co ~

~ Casual ~

~ Dressy ~

~ Beach ~

~ Accessories ~

~ Shoes ~ 

 

Advertisements