Report ~ Berlin Day #1 

De reis begint in Amsterdam, Schiphol om precies te zijn. Zoals het hoort. Als fashion lover trap je de vakantie in stijl af door de Tax Free shops een bezoekje waardig te gunnen. Parfum, horloge, tas.. Je hebt het ineens echt nodig! Ook de book shop wordt uitgebreid uitgekamd, voldoende magazines voor tijdens de vlucht is een must. Je vervelen in een cabine van 25 bij 5 moet te allen tijde voorkomen worden. Als je vervolgens in het vliegtuig zit (na je samen met minstens 150 andere passagiers door de gate geperst te hebben) wacht de volgende verleiding; On Flight Shopping. 

Als je niet oppast heb je al je geld al uitgegeven voor je op de plaats van bestemming bent. Niet handig als het doel van je reis de Berlin Fashion Week 2015 bezoeken is. Het zou zomaar kunnen zijn dat daar genoeg prachtigs en moois is dat je ook echt (maar deze keer echt echt) moet hebben! Gokje natuurlijk…

Als je het vliegtuig naar een Fashion Week pakt is de kans groot dat je niet de enige fashionista on board bent. Van alle kanten vang je gesprekken op over de laatste trends en musthaves. De overhead compartments worden bevolkt door talloze trolleys en bij de flight attendent (zo heten de dames tegenwoordig) wordt er witte wijn besteld in plaats van een colaatje. De bijbehorende snack wordt vriendelijk afgeslagen. YUP; this just got real.

Na een uur vliegen is het zo ver; Wilkommen In Berlin 🇩🇪! Tegel XL is dan wel geen Schiphol, maar nog steeds grappig om even rond te kijken. Bij binnenkomst word je gelijk verwelkomt door een kraampje met Duitse worsten, Bretzes en broodjes; Gotta love it.

Als eerst op het programma? Het KaDeWe 🙏🏻. Een van de mooiste warenhuizen die je ooit zal zien. Het Kaufhaus Des Westens verkoopt de mooiste merken (Chanel, Louis Vuitton, Tiffany&Co) en lekkerste etenswaren (de 6e etage is om je vingers bij af te likken), maar ook voor ons gewone stervelingen hebben ze van alles prachtigs in huis.

In samenwerking met Vogue is er op dit moment  Der Berliner Mode Salon. Jonge aanstormende talenten kunnen hier hun stukken tonen (en verkopen natuurlijk). Je wordt verrast door prachtige jurken, schattige pyjama’s, mooie mantels en creatieve uitspattingen. Een rokje gemaakt van riemen? Verrassend. Wie de roltrap maar boven neemt waant zich al snel in Fashion Heaven. Overal kom je bordjes SALE tegen, en hier zijn wij DOL op natuurlijk! Maar het is dag 1, enige zelfbeheersing is vereist.

Next stop; Kurfurstendamm. Het KaDeWe ligt natuurlijk wel in de mooiste winkelstraat van Berlijn. Dus mocht je nog geen genoeg hebben van alle pracht en praal.. Tussen de winkels in staat ineens een half ingestorte kerk die ons doet herinneren aan de Tweede Wereld Oorlog. De next door neigbor is Zara, kan het contrast nog groter?

Om niet alleen met tassen vol kleding terug naar Nederland te gaan, wordt de weg vervolgt naar Potsdammer Platz om wat culturele en historische bagage op te doen. De stukken van de Berlijnse Muur zijn indrukwekkend. Checkpoint Charlie ook. Om hier echt even bij stil te staan kan je beter in de avonduren gaan, stukken rustiger.

Berlijn. Dag 1. Wat een stad. Van haute couture tot high street fashion tot low budget tot historische hoogstandjes. Can’t wait what tomorrow will bring.      

 

 

Advertisements