Report ~ Berlin Day #3 

Het punt van ‘zachtjes tikt de regen tegen het zolderraam‘ zijn we ver voorbij. Het giet. Maar dit mag de pret niet drukken. De indrukken van gister zijn ingedaald en tot precious memories verwerkt. Ready to make some more today.. but first: Ontbijt.

Vanaf de eerste metro-halte speelt hetzelfde schouwspel als gister zich af: naar mate we dichter bij de hot-zone komen stappen er steeds meer fashionable people in. En bij het uitstappen hoef je alleen maar met de stroom mee te lopen en je wordt voor de deur van de Show And Order afgeleverd.

Bij binnenkomst stroomt de fashion-energy je tegemoet, #inspirerend. De tweede keer let je toch weer op andere dingen, zoals bijvoorbeeld de gave ingang, met mooie foto’s en leuke interior-design elementen. Maar niet af laten leiden, fashion is the main goal.

Afgeleid word je al door de stand van Mucho Gusto. De kleurrijke stoffen en mooie detaillering werken als honing op een beer. De sales rep verteld gepassioneerd over de shawls, gilets en jacks uit de najaarscollectie. Door het gebruik van kwalitatief hoogwaarde stoffen met prachtige print onderscheidt het label zich van anderen. De items worden afgewerkt met bont. Bont? Ja. Maar, zo wordt verzekerd, het bont wordt op een manier verkregen waarbij de dieren een goed leven hebben gehad. De licenties en garantiebewijzen getuigen hiervan. Voor de gene die hier geen genoegen mee neemt zijn er ook items die afgewerkt zijn met nep-bont of suède. Om de exclusiviteit te garanderen is Mucho Gusto op zoek naar kleinere boutiques waar hun items perfect tot hun recht komen.

Blaest biedt Nederlandse fashionista’s  de oplossing voor/tegen de Hollandse regen. De vrolijk gekleurde regenjassen zijn, lang maar niet te lang, kunnen naar ieder figuur aangepast worden en hebben te gekke prints. Het label komt oorspronkelijk uit Noorwegen, waar het zo mogelijk nog meer regent dan bij ons, dus met de kwaliteit van de jassen zit het wel snor. Zo blijf je gegarandeerd stylish droog!

Het Amsterdamse Zenggi richt zich met de collectie op travelling ladies. De Travel Line bestaat uit verschillende items, die allemaal met elkaar gecombineerd kunnen worden. De inhoud van je koffer blijft zo dus beperkt. De heldere kleuren en sophisticated prints zorgen ervoor dat de kleding ook tijdens een niet-business-trip ingepakt kunnen worden. Bonus: het Italiaanse jersey kreukelt niet!

Dat de Show & Order niet alleen maar over kleding, tassen en super vrouwelijke accessoires bewijst Handsome Goods. Voor velen is de iPhone heilig. Aan een veilig omhulseltje wordt dan ook veel geld uit gegeven. Dit Duitse bedrijf speelt daar handig op in. Door de cases te vervaardigen van prachtige steensoorten en marmer wordt je iPhone een accessoire waar je mee gezien mag worden!

Na twee dagen kan oprecht gezegd worden dat alles gezien, gevoelt en bewonderd is. In het najaar en de winter van 2015 zet de fringes en franjes trend zich voort, ook zien we veel stoffen met structuur. Verder zien we dat kwaliteit hoog in het vaandel staat. Items worden vervaardigd van kleurrijke stoffen eventueel gecombineerd met een opvallende print. Het silhouet is simpel maar elegant, door het aanbrengen van zorgvuldig geplaatste detaillering maak je je outfit spannend.

Aan al het goede komt een eind, dus ook de Berlin Fashion Week. Na al het fashion-geweld is er weinig meer over van het shop-budget. Het gebrek daaraan wordt niet gemerkt op Berlin Tegel XL. De 3 winkels vóór de gate staan in schril contrast tot de prachtige shopping-mall van Schiphol. Bij de gate is het wederom dringen geblazen. Blijkbaar is iedereen eager om weer naar huis te gaan. Eenmaal in het vliegtuig, wordt ons vriendelijk doch dringend verzocht om de (hand)bagage zo snel mogelijk op te bergen. De piloot heeft haast. 15 minuten later dan gepland vliegen we weg…
Auf Wiedersehen Berlin, bis nächstes Jahr! 🙋🏼

 

Advertisements