News ~ Strijd Der Warenhuizen

Amsterdam is naast onze hoofdstad ook dé modestad van ons land. Geen wonder dus dat veel flagshipstores, conceptstores en hoofdvestigingen een locatie in Amsterdam uitzoeken. Nederlandse (en zeker ook buitenlandse) fashionista’s kunnen hun hart ophalen aan alle pracht en praal op fashion gebied. De ene na de andere internationale grootheid opent zijn deuren in de grachtenstad. Topshop, &Other Stories, Forever21.. om een paar namen te noemen.

De Bijenkorf gaat er al jaren prat op hét luxe modewarenhuis van Nederland te zijn. En terecht. Labels als Alexander Wang, Kenzo, Chloé en Givenchy zijn écht niet overal verkrijgbaar. Ook voor chique tassen, schoenen en accessoires ben je aan het juiste adres bij De Bijenkorf. Maar donkere wolken pakken zich samen boven het statige pand aan de Dam.

In mei werd bekend gemaakt dat medio 2016 een nieuw warenhuis in hartje Amsterdam haar deuren zal openen. Het warenhuis zal onder de naam Haussmann opereren en een uitgebreid assortiment van luxe artikelen hebben. Mede-oprichter Frans van der Kraan geeft aan dat de ambitie van Haussmann is om “de retailmarkt definitief te veranderen“. Net zoals Georges-Eugène Haussmann het negentiende-eeuwse Parijs een drastisch make-over gaf. De keuze van de naam is daarmee ook verklaard.

Op dit moment is het aantal high-end stores in Amsterdam betreurenswaardig laag. Haussmann richt zich op de bovenkant van de markt en zal labels zoals Chanel, Valentino en Roberto Cavalli verkopen. Zij bedienen daarmee de (grote) groep consumenten die nu uitwijkt naar andere, overwegend buitenlandse, steden. Het warenhuis krijgt de allure van Harrods (Londen) en Galleries Lafayette (Parijs) en onderscheidt zich door de winkelbrede bediening. Het personeel zal niet in dienst zijn van één label, hierdoor kunnen zij de klant door het gehele assortiment begeleiden.

Niet op de laatste plaats vanwege de locatie van het nieuwe warenhuis, namelijk het Rokin, een geduchte concurrent voor De Bijenkorf. Maar laatst genoemde rust niet. Onlangs maakte De Bijenkorf bekend maar liefst 18(!) nieuwe labels aan het assortiment toe te voegen, op het gebied van zowel fashion als beauty. Iris van Herpen maakt haar opwachting, Addy van den Krommenacker zal een speciale “Bijenkorf-lijn” ontwerpen en ook de favoriete designer van Koningin Maximá, Natan, zal vanaf de hersft verkrijgbaar zijn. De beauty afdeling wordt onder andere met Miu Miu en Bamboo van Gucci verrijkt.

De strijd van de warenhuizen is dus officieel losgebarsten in Amsterdam!

 De Bijenkorf in Amsterdam

Haussmann
Het toekomstige pand van Haussmann

Advertisements