Tip ~ Parisian Closet

The Parisienne nonchalantly glides through life. At least, that’s what they make us believe. Because of their effortlessly chique looks and the ‘Je Ne Sais Quoi’-attitude it feels like sense of style is in the Parisian water. We could all take a roadtrip to the French capital and stuff ourselves with water (along with some wine, cheese and macarons ofcourse). Or we could import the flowy gold (trading, that’s what we Dutchies are good at). But none of this is necessary.

The key to style-succes appears to be the way you approach your wardrobe. Excusez-moi!? Yes, you need to create a different mindset when it comes to your wardrobe. It may look effortless, but dressing like a Parisian is really not.  It is structured, organised en above all; quality before quantity. This doesn’t mean you can’t have a lot of quality ;-).

Bon, what should you do? The Parisian wardrobe has 5 main categories:
~Tops
~Bottoms
~Jackets
~Shoes
~Accessories
You should have basics in every of these categories. Go through your closet and throw away everything that is torn/worn out or you haven’t worn in the past 2 years. Add basics of high quality where needed. You will find a checklist of what you really absolutely have to have in the picture below.

A totally basic wardrobe sound a little boring. That is why every season (Spring/Summer and Autumn/Winter) you get to pick 5 trenditems to complete your basics. This way you will always be dressed according to the latest trends and a personal touch is added to your outfit!

Apply these tips & trics, et voilà.. Vous êtes un vrai Parisienne!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

De Parisienne zwiert door het leven. Tenminste, dat doen ze ons geloven. Door hun moeiteloos chique stijl en de ‘Je Ne Sais Quoi’-attitude lijkt het alsof gevoel voor Fashion in het Parijse water zit. Nu kunnen we massaal afreizen naar de Franse hoofdstad om aan het water te gaan (met wat wijn, kaas en macarons natuurlijk). Of we kunnen de boel importeren (handel, daar zijn wij Nederlanders dan weer heel goed in). Maar dit alles hoeft helemaal niet.

Hoe jij je garderobe benadert blijkt de key tot stijl succes. Excusez-moi!? Ja, je moet een andere mindset creëren op garderobe-gebied. De ‘Franse-Slag’ is absoluut niet toegestaan als het op kleding aankomt. Gestructureerd, georganiseerd en bovenal; kwaliteit boven kwantiteit. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er veel van die kwaliteit aanwezig mag zijn ;-).

Bon, hoe pak je dit? De Parisian Wardrobe bestaat uit 5 hoofdcategorieën:
~Tops
~Bottoms
~Jackets
~Shoes
~Accessories
Zorg er voor dat je in elk van deze categorieën mooie basics hebt. Pluis je kast uit en doe alles wat je al lang niet gedragen hebt of kapot/versleten is weg. Vul de gaten die in je collectie gevallen zijn aan met kwalitatief hoogwaardige basics. In het plaatje hier onder vind je per categorie tips voor items die je écht moet hebben.

Een totally basic wardrobe klinkt een tikkeltje saai. Daarom is het toegestaan om per seizoen (dus voor Lente/Zomer en voor Herfst/Winter) 5 trenditems uit te zoeken die de basics aanvullen. Zo ben je altijd gekleed volgens de laatste trends en geef je een persoonlijke touch aan je outfit.

Pas dit alles toe, et voilà.. Vous êtes un vrai Parisienne!

5 Piece French Wardrobe

Advertisements