Dresscodes ~NL~

HELP! Je ontvangt een uitnodiging met daarin een dresscode, wat nu?! Je kan in paniek het internet afstruinen om te onderzoeken wat er precies van je verwacht wordt. Je kan ook rustig dit overzicht doornemen en altijd overal op voorbereid zijn. Enjoy!

Black Tie
Black tie is een dresscode die vaak wordt gebruikt bij (formele) feestelijke gelegenheden. Heren dragen een smoking a la James Bond en dames een avondjurk met een hak.

Business
Hoe kleed je je voor een dag op kantoor? Een aantal standaard regels kunnen worden toegepast, het is echter per sector/branche verschillend wat als “gepast” wordt ervaren. Simpele vesten, tops, overhemden, pantalons, kokerrokken, effen jurken, getailleerde jasjes en colbertjes zijn geaccepteerde items op de werkvloer.

Casual
Comfortabel en sportief zijn key-woorden bij deze dresscode. De casual look bestaat van origine uit vrijetijdskleding. Je kunt vrijwel alle kanten op met je kleding en hebt veel keuze qua items.

Casual Chic
Het uitgangspunt bij deze dresscode is dat het comfortabel mag zijn, maar met een chique detail. Denk aan: een sportief shirt op een nette pantalon of een pantalon gecombineerd met sneakers.

Cocktail
Deze dresscode is vooral gericht op vrouwen. Trek je meest feestelijke jurkjes maar uit de kast! Put on some killer heels and you are good to go! Mannen kunnen volstaan met het dragen van een donker pak of smoking.

Dresscode Op Vakantie
Wij Nederlanders zijn altijd en overal te herkennen in het buitenland; korte broeken met melkwitte benen. Kleed je vooral met respect voor de gewoontes van het land.

Jacquet 
Een bruiloft, bezoek aan de koning(in) of een bezoek aan de paardenraces? Grote kans dat deze dresscode verplicht is. Jacquet verwijst naar het jasje voor de heren met een lang achterpand en kortere rond gesneden voorpanden.

Gala
Dresscode voor na 18:00. Er is niet één vaststaand voorschrift voor Gala, maar gelukkig staan de kledingvoorschriften vaak op de uitnodiging.

New York Chic
Alles mag, zolang het maar van een bekende ontwerper is. (Niet heel erg fijn voor je spaarrekening dus!)

Smart Casual
Dit is misschien wel één van de moeilijkste dresscodes. Het zit qua stijl tussen formeel en informeel in, en wat je draagt moet elegant, modieus en passend zijn.

Summer Chic
Bij deze dresscode draag je zomerse outfits met een glamoureus accent. Stoffen zoals linnen en katoen zijn bij uitstek geschikt voor een bruiloft met dresscode Summer Chic.

Tenue De Ville
Je kleed je in “stadskleding”. Maar nee, niet in je joggingsbroek. Deze dresscode stamt namelijk uit de tijd dat men zich formeel kleedde bij buitenhuise activciteiten.

White Tie
Gala’s, banketten, ceremonies en bruiloften zijn bij uitstek gelegenheden waarbij wordt verwacht dat je in White Tie je opwachting maakt. Dames gaan voor very glamorous, heren dragen een rokkostuum.

Advertisements