Business ~NL~

De dresscode business zal je niet vaak op een uitnodiging tegen komen. Er zijn echter genoeg situaties te bedenken waarin een business outfit gewenst is, denk aan: werkzaamheden op kantoor, meetings, beurzen. Uiteraard kan dé business-outfit per brance/sector verschillen, kijk dus naar de voorschriften die voor jouw omstandigheden van toepassing zijn.

Voor de werk-outfit zijn een aantal standaarden te bedenken. Er is echter genoeg flexibiliteit om je persoonlijkheid tot uiting te laten komen in je look. Let er wel op dat je je positieve eigenschap benadrukt. Niemand vindt het fijn om met een onverzorgd en te bloot gekleed iemand samen te moeten werken.

Je hebt de formele business look, bestaande uit: simpele vesten, tops, overhemden, pakken en katoenen pantalons voor de man, mantelpakjes, kokerrokken en effen jurken voor de vrouw gecombineerd met een getailleerd jasje of blazer. Te heftige prints of het mixen van verschillende prints is echter een No-Go.

Naast de formele look heb je ook de informelere business casual look. Voor mannen betekent dit dat een nette broek en een colbertje volstaat, een stropdas is optioneel. Vrouwen kunnen een nette broek of rok met een bedekkende top of blouse aan. Kleuren die hier bij passen zijn: rood, wit, marineblauw, beige, pastel, bruin.

Advertisements