Dresscodes op vakantie ~NL~

Vakantie; vaak kijken we er lang naar uit en zijn we heel wat tijd kwijt met het aanschaffen van dé perfecte zomer outfits. Nederlanders zijn vaak uit duizenden te herkennen in het buitenland. Korte broeken, spaghetti-topjes, (net te) korte zomerjurkjes, badkleding en slippers worden standaard ingepakt voor een vakantie naar warmere oorden. Maar wat is eigenlijk gepast om te dragen als je je naar het buitenland begeeft voor een paar weken ontspanning?

Het is goed om altijd de normen en waarden van het land/streek dat je bezoekt in acht te nemen. Vaak is men wel gewend aan blote benen en armen maar er zijn (islamitische) landen waar je deze ledematen moet bedekken als je je op straat begeeft. Het bezoeken van religieuze en historische plaatsen vraagt ook om gepaste kleding.

Het dragen van een zwembroek als korte broek voor heren is een goed voorbeeld van een typische toeristen outfit. Op zich prima als je van je hotel/appartement/camping naar het strand gaat en weer terug, maar over het algemeen zie je de lokale bevolking niet in een zwembroek op straat lopen. Voor veel mannen is het vinden van een goed zittende korte broek niet één-twee-drie gedaan, kies in dat geval voor een onopvallende zwembroek (lees: geen drukke prints maar een effen exemplaar) om gewoon als korte broek te dragen.

Het ontblote-bovenlichaam is een ander typische Nederlandse (of Engelse) verschijning. Probeer dit te beperken tot op het strand. Als andere mannen een shirt dragen is het beter om dit voorbeeld te volgen.

crochet summer dress pattern diagrams pdf | marifu6a - Patterns on ArtFire Beachy casual http://www.pinterest.com/tiffanymcivor/mens-fashion-top-picks/

 

Advertisements