10 X ~ Things Successful People Do, Always

Succesvol zijn is iets waar alleen jij zelf voor kan zorgen. Een goed netwerk, geld en een beetje geluk zijn natuurlijk erg handig, maar uiteindelijk ben JIJ degene die dat voor elkaar moet krijgen (en een beetje afdwingen).

Focussen op de positieve dingen in plaats van de negatieve zal je helpen op de weg richting succes. Schrijver Bill Murphy Jr. heeft geconcludeerd dat (de meeste) succesvolle mensen er goede gewoontes op na houden. Is dat dan de key tot succes? De volgende 10 dingen zullen in ieder geval bijdragen om de meest succesvolle versie van jezelf te worden!

Lachen ~ Het leven is leuk en lachen is gezond! In elke situatie schuilt (een beetje) humor. Als je niet om je zelf kan lachen, neem je jezelf écht te serieus.

Leren ~  Zorg dat je blijft leren, elke dag!

Luisteren ~ Om dingen te leren zal je goed moeten kunnen luisteren. Succesvolle mensen zijn over het algemeen erg actieve luisteraars, vooral het doorvragen hebben zij tot een ware kunstvorm verheven.

Leef mee ~ Om succesvol te zijn is het soms nodig om je in de situatie van anderen te verplaatsen.

Geef ~ Succesvolle mensen realiseren zich maar al te goed dat ze hulp nodig hebben. Investeer in relaties door zelf te geven, anderen zullen dan eerder een wederdienst (willen) bewijzen.

Wees dankbaar ~  Succes hangt af van een paar factoren, één daar van is de ‘Gun-Factor’. Dankbaarheid zorgt voor affectie, als mensen je het gunnen zullen ze eerder moeite voor je doen.

Falen ~ Het leven kent up’s en down’s, soms is moet je falen om weer vol goede moed er tegen aan te gaan en boven jezelf uit te stijgen.

Ga op avontuur ~  Sta altijd open voor avontuur, je weet nooit wat je er uit kan halen. Wees open-minded, reis en neem (doordachte) risico’s. Niemand is ooit succesvol geworden door thuis te zitten en niets te doen.

Heb lief ~ Love beats hate. Hou van het (en jouw) leven, hou van je werk en probeer negativiteit zoveel mogelijk uit de weg te gaan (het zal je alleen maar tegen houden).

Vergeef ~ Niet zozeer voor de ander, maar vooral voor jezelf. Als je leert om te vergeven zal je zelf vrijer in het leven staan.

Advertisements