10 X ~ Things You Didn’t Know About V&R’s Flowerbomb

Flowerbomb van Viktor&Rolf is, naast Bonbon, mijn meest favoriete geurtje. Sinds het uitbrengen in 2005 is de parfum razend populair in alle lagen van van de maatschappij. De explosie van bloemen en musky sweet aroma was een écht game changer in de wereld van parfum.

Niet alleen het geurtje zelf, ook het flesje was behoorlijk risky. De granaat-vorm was voor veel vliegveld medewerkers reden om heel nerveus te worden en je tas voor de zekerheid twee keer te controleren. Maar zoals de ontwerpers verklaren, zij hebben het onderbuik gevoel gevolgd. En dat was SPOT ON!

Om het 10-jarig-bestaan van ‘s werelds meest bloemige bom te vieren, heb ik 10 feitjes op een rij gezet die jij nog niet weet over V&R’s parfum.

#1 ~ Voor De Geur, Was de Naam  
Voor al het andere, wisten Viktor&Rolf al de naam van hun parfum. Het woord Flowerbomb was de beste manier om te beschrijven waar ze naar op zoeken waren; een explosie van bloemen.

#2 ~ Best Wel Controversieel 
In het begin waren de ontwerpers best nerveus over hoe hun creatie ontvangen zou worden, het kon beide kanten op gaan. Maar mensen leken er helemaal weg van te zijn, wat naast een enorme opluchting ook een bron van inspiratie voor V&R was.

#3 ~ Creatie Tijd: 3 Jaar.
Ze hebben de tijd genomen voor het creëren van de perfecte geur. “Als je een fashion collectie ontwerpt heb je en paar maanden. Als je een parfum creëert hebt je een paar jaar.. Het hebben van die tijd was een enorme luxe, we hebben hard gewerkt voor drie jaar en toen waren we écht klaar om te launchen” zo legt Viktor uit.

#4 ~ Veel Andere Kanshebbers
In die 3 jaar hebben V&R héél veel verschillende aroma’s geroken. Toen zij de juiste hadden kon de fine-tuning beginnen. Het nummer van andere kanshebbers wordt achteraf geschat tussen de 400 en 500 variaties, welke ze terug hebben weten te brengen naar the one and only Flowerbomb.

#5 ~ Niet Alleen Bloemen 
Ondanks de naam bestaat Flowerbomb niet alleen maar uit bloemetjes. Een parfum dat alleen uit bloemen bestaat kan namelijk snel old-fashioned overkomen. En dat is juist níet wat V&R in gedachten hadden. Zij zochten (en vonden) juist een meer edgy parfum.

#6 ~ Verbannen Flesje 
Het granaat-vormige-flesje heeft voor wat problemen gezorgd op een Europees vliegveld. Het internationale vliegveld van Oslo haalde namelijk in 2006 Flowerbomb uit het assortiment van hun duty-free-shops omdat het flesje te veel zou lijken op een wapen.

#7 ~ De Advertentie Is Al 10 Jaar Hetzelfde
De advertentie, met in de hoofdrol een naakte vrouw in een doorschijnende sluier, is al 10 jaar hetzelfde. Viktor: ” Het is een icoon geworden. Één van de dingen die we wilde bereiken was het gevoel van mysterie, daarom is de vrouw gesluierd. De vrouw wordt een bloem, of een soort van explosie.” 

#8 ~ Geen Bekende Gezichten 
De keuze voor het niet gebruiken van een bekend gezicht was een hele bewuste. Viktor: “We wilde dat elke vrouw zich kon identificeren [met] of zich zelf kon projecteren op deze mysterieuze creatie [in de ad].”

#9 ~ Tori Amos Super Fan
Van alle celebrities die gek zijn op Flowerbomb, is Tori Amos toch wel heel speciaal. Zij zong namelijk zowel bij de launch als bij het 10-jarig-bestaans-feestje van het parfum! Over loyaliteit gesproken..

#10 ~ Still On Top
Flowerbomb is nog steeds één van de best verkochte parfums. Wat behoorlijk knap is na 10 jaar. Een paar wijze woorden van Viktor over dit succes: “Succes is een mysterie, we hoopte er op, maar we verwachtte het niet.”

Advertisements