5X ~ Financial Life Lessons

Na een levenlang in de schoolbanken is het eigenlijk verbazingwekkend dat ze zijn vergeten om ons de volgende 5 financiële levenslessen mee te geven. Ze zijn namelijk nogal belangrijk!

Onder het mom van beter laat dan nooit, en om jou je volwassen-leven te laten starten met een schone lei (en niet met duizenden euro’s schuld) komt hier jouw snelcursus Financial Management 101..

#1 ~ Hoe stel je een begroting op
Voordat je een begroting op kan stellen moet je eerst inzicht hebben in je cashflow. Dus je moet weten wat er in komt en wat er uit gaat. Een goede financiële administratie is hierbij onmisbaar. Pas op het moment dat dit alles helder is kan je een (realistische) begroting op stellen.

#2 ~ Weet je krediet mogelijkheden
Een kredietverstrekker heeft bepaalde factoren aan de hand waarvan zij bepalen of jij wel of niet in aanmerking komt voor een krediet. Het is verstandig om precies te weten wat jouw status is. Zo voorkom je nare verrassingen bij het aanvragen van krediet en aan diggelen vallende dromen.

#3 ~ Hoe bereid je je voor op je pensioen 
Pensioen klinkt als iets dat nog érg lang op zich laat wachten. En ja, voor de meeste van ons is het ook nog een ‘ver-van-je-bed-show’, maar dit betekent niet dat je je er niet alvast op voor moet bereiden. Over het algemeen ontstaat een fortuin niet binnen een nacht dus daarom is het verstandig om je nu alvast daar mee bezig te houden!

#4 ~ Hoe ‘market’ je jezelf en solliciteer je voor een baan 
De meeste van ons ‘fresh-out-of-college-kids‘ zijn erg goed opgeleid maar hebben geen idee hoe ze zich zelf richting een droombaan moeten ‘marketen‘. Uit onderzoek is gebleken dat ‘Millennials’s ‘ en ‘Generation Z’s‘ een grotere kans hebben onderbetaald te worden en om een baan te accepteren die onder het opleidingsniveau ligt. Als reden hiervoor wordt gegeven dat deze generaties de basis skills op het gebied van zelf-marketing en hoe-te-solliciteren niet of niet voldoende beheersen. Let’s do something about that!

#5 ~ Hoe stel je doelen 
De meeste van onze dromen zijn (uiteindelijk) afhankelijk van financiën. Het is daarom heel belangrijk om doelen te stellen, en je daar aan te houden (natuurlijk). Je doelen moet je helpen je dromen te verwezenlijken, maar moeten wel realistisch zijn.

Advertisements