5X ~ Stay Positive

Positief zijn is niet mijn sterkste kant. Het glas is half leeg als je het mij vraagt.. ik weet het, hiermee zorg je niet bepaald voor een positieve vibe. Tuurlijk kan ik wel hartstikke positief zijn, maar vaker vind ik dat er toch wel écht iets te zeggen is voor de minder zonnige kant. Tips & tricks om positief te worden, en vooral te blijven, zijn dan ook erg welkom. Deze 5 zijn écht de moeite waard..

#1 ~ Let Op Je Woorden
Verban alle negatieve woorden. Woorden zoals; probleem, nooit en onmogelijk hebben simpelweg geen goede invloed op je. Ook al zeg je ze niet hard op. Alleen al door ze te denken limiteer je jezelf. Onderzoek toont aan dat je jezelf door het gebruik van negatieve woorden voorbereidt op mislukking, waardoor de kans groter wordt dat dat ook realiteit wordt. Als je positieve woorden (uitdaging, mogelijkheid) gebruikt steven je eerder af op overwinning, en dat klinkt een stuk beter!

#2 ~ YOBFF
Be Your Own BFF. Klinkt behoorlijk self-centered, maar is eigenlijk best logisch. Als jouw BFF haar hart bij je uit stort zeg je ook niet: “Tsja, het is je eigen schuld, je had beter moeten weten..” Nee, je bent aardig en understanding, alles komt namelijk weer goed. Waarom is het dan zo ontzettend moeilijk om deze lieve woordjes tegen je zelf te zeggen? Wees wat toleranter voor jezelf en be nice to YOU.

#3 ~ Wees In Control
Slachtoffer zijn is niet leuk. PUNT. Waarom verplaatsen we ons zelf toch in die rol als het even tegen zit? Het is natuurlijk makkelijk om een ander, of een situatie de schuld te geven, maar dat gaat niets oplossen. Kom uit de victim-rol! Onderzoek toont namelijk aan dat deze rol negatieve gedachtes stimuleert. Dus in plaats van je er bij neer te leggen, stand up and take charge! 

 

#4 ~ MOVE
Bankhangen gaat je écht niet helpen. Fysiek actief zijn is namelijk een natuurlijk anti-depressiva. Dus, ren, fiets, yoga of laat de hond uit.. alles beter dan rond hangen en je zelf errrrrg zielig vinden. Achteraf ben jij de positiviteit zelve, you’ll see..

#5 ~ Let It GO
Be like Frozen.. Just let it go..

BONUS ~ Pin Jezelf Positief
Nummer 5 was best kort, dus een kleine extra tip mag! Pinterest is natuurlijk geweldig, en omdat je er toch al de hele dag op zit… zoek daar eens happy & positive plaatjes. Zorgt gegarandeerd voor een lach op je gezicht!

Advertisements