Favo ~ Fashionable Camera Accessories

Het leven van een fotograaf is geweldig. Het kunnen van bevriezen van mooie, memorable, verdrietige (en alles wat daar tussen in zit) momenten in het leven is het beste gevoel in de wereld. Om dit te kunnen doen zeulen we wel veel spullen met ons mee. Camera, lenzen, flitser, filters, extra batterijen.. om maar een paar dingen te noemen.

Al deze benodigdheden moeten natuurlijk wel goed opgeborgen worden. De meeste camera tassen zijn zwart, donker grijs of donker blauw. Soms met een spettertje rood, geel of zand.. als je geluk hebt. Er wordt vaak gekozen voor stugge en waterproof materialen, wat meestal niet het meest hippe resultaat oplevert. De binnen kant moet natuurlijk handig genoeg zijn om als je spulletje in op te bergen, de meeste tassen zijn dan ook rechthoekig. Niet echt de features waar het bloed van een fashionista sneller van gaat stromen.

That’s where Kekke Camerariem comes in. Dit bedrijf uit Utrecht zag een gat in de markt en is direct in gesprongen. Het resultaat? Een assortiment aan fun en kleurrijke camerariemen en meerdere fashionable camera tassen. The best part? Kekke Camerariem verstuurt  binnen Nederland,  Europa en zelfs internationaal.

De camerariemen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende versies; neopreen, katoen en leer. Alle straps kunnen een gewicht van wel 50 kg dragen! Dit is meer dan genoeg om jouw camera te houden. De riemen zijn uitgerust met een handige connector, waardoor je gemakkelijk je camera los kan koppelen wanneer jij dat wilt. Ook de lengte van de riem kan je simpel naar je eigen voorkeur aanpassen. De prijzen variëren van EUR 29,95 tot EUR 49,95 (afhankelijk van het materiaal).

De leren riemen zijn gemaakt van 100% leer. Aan de binnen kant zijn ze afgewerkt met microfiber stof waardoor ze comfortabel zijn om te dragen. Aan de buitenzijde zijn ze gedecoreerd met een mooi design of gave studs. Geweven katoen is waar de katoenen straps van gemaakt zijn. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren. In het midden van de riem (rond de nek) zit een stukje leer verwerkt aan de binnenkant, waardoor de strap comfortabel aanvoelt.

Zelf gebruik ik het neopreen model in combinatie met mijn Olympus, en dit bevalt uitstekend! De riem is gemaakt van, je raadt het al, neopreen. Aan de bovenzijde is een mooie kwalitatieve stof geplaatst, waardoor hij een instant fashionable look krijgt. Neopreen wordt ook gebruikt voor het maken van wet suits (je weet wel, die duikers gebruiken) en brengt de handige features duurzaamheid en elasticiteit dus ook hier in. Als je de hele dag met je camera op pad gaat zullen traditionele camerariemen op den duur in je nek gaan snijden, heel oncomfortabel natuurlijk. Het zachte neopreen doet dit niet, waardoor een foto-dag-trip een stuk meer enjoyable wordt. De elasticiteit zorgt ervoor dat de camera niet om je lichaam heen bounced als je loopt. Een handige extra bijkomstigheid is dat je camera (veel) lichter aanvoelt. De stof aan de buitenzijde is versierd met leuke en kleurrijke designs, waardoor de riemen zowel door mannen als vrouwen gedragen kunnen worden. Je hebt dus gegarandeerd een fashionable camerariem die ook nog eens super comfortabel is.

Kekke Camerariem heeft niet alleen geweldige camerariemen, ze hebben ook de ultieme camera tas in het assortiment. Elke fashion-loving-lady (maar ook mannen) kent het probleem. Heb je de perfecte oufit uitgezocht, moet je die saaie cameratas er bij dragen. Bye Bye perfect outfit. De Bruin-Olijf en Grijs-Aztec tassen van Kekke Camerariem zijn gemaakt van 100% kwaliteitsleer en passen helemaal bij de laatste tassentrends. Net zoals de meeste “normal” lederen tassen begint de prijs bij EUR 149,95.

Mijn Olympus (inclusief 40-150 pro) en extra lens passen perfect in de tas. Het is zelfs mogelijk om extra fotografie accessoires mee te nemen zoals een flitser. Daarnaast is er ook nog ruimte voor de dagelijkse dingen zoals een portemonnee, sleutels en mobiel. De tas is compleet gevoerd met neopreen waardoor je spulletjes goed beschermd zijn. De (bijgeleverde) losse schotjes zorgen ervoor dat je zelf de lay out van de tas kan bepalen, en deze makkelijk aan kan passen wanneer jij dat wilt.

De tassen kunnen op drie verschillende manieren gedragen worden; over de schouder, cross body en gewoon in de hand. Halverwege de tas zit een mooi verwerkte rits. Hierdoor kan je makkelijk en snel bij je camera als je de tas over je schouder of cross body draagt. Zo hoef je niet moeilijk te doen als je dat ene perfecte shot wil maken maar je camera nog in je tas zit. De schouder band is gemaakt van neopreen (net zoals de camerariemen) en niet van leer, waarover ik in het begin een beetje sceptisch was. In de praktijk blijkt echter dat dit een hele goede keuze is geweest! De band voelt zacht en comfortabel aan als je hem rond je lichaam draagt en biedt dezelfde voordelen als de camerariemen ( dus geen boucing en extra licht).

Deze camera accessoires zijn een toevoeging aan je outfit, waardoor je fashionable en comfortabel te gelijk bent!

 

Advertisements