Favo ~ New York State Of Mind

New York is één van de hotste fashionsteden van de wereld. Waar iedereen de Parisienne roemt om haar geweldige gevoel voor stijl, verdient de New Yorkse minstens evenveel respect. Door de effortlessy chique/stoere uitstraling ziet de real New Yorker eruit alsof ze de hele wereld aan kan. En dat op haar sky high stilleto’s en met haar it-bag om haar arm.

Om in ons nuchtere Nederland een beetje mee te krijgen van de New York State Of Mind volgen hier dé 8 fashion rules die ervoor zorgen dat jij eruit ziet alsof je zo van 5th Avenue geplukt bent.

#1 ~ The Leather Jacket 
Winter, Zomer, Lente of Herfst.. een leren jack is altijd een goed idee. Het geeft je outfit een edgy look zonder too much te zijn. Sinds het onstaan van het leren jasje is het nog nooit (!) uit de mode geweest en het gaat jaren mee; kortom prima investering dus!

#2 ~ Black Is The New Black
Elke seizoen komen de leukste, liefste en hotste nieuwe kleuren voorbij. Maar.. black never goes out of style. Zwart is een prima keuze voor elk moment van de dag, het hele jaar lang. Mocht je toch een keer afwisseling willen zonder ten prooi te vallen aan opvallende kleuren waar je later spijt van hebt, ga dan voor navy of grijs.

#3 ~ The Statement Shoe
Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Dit komt je vast bekend voor, en in dit geval is het helemaal waar. Zorg ervoor dat je schoenen geweldig zijn! Dit staat helaas niet altijd gelijk aan comfortabel. Dus als je een keer op prachtige hakken een stuk door de stad moet lopen, so be it. (Tip: een minstens net zo fashionable flatje neem je makkelijk mee in je tas; voor de momenten dat je écht snel moet zijn!)

#4 ~ The “It”-Bag
Een échte New Yorkse zal nooit zonder haar handtas gespot worden. Dit hoeft niet perse een peperduur designer exemplaar te zijn, een goedkopere tote kan ook prima volstaan! Het gaat er om dat jij + je tas = 1, dus show your loyalty!

#5 ~ Accessoires
Op het gebied van accessoires moet je maar één ding onthouden: Less Is More. Je outfit moet voor zich spreken, je accessoires zijn slechts een prachtige aanvulling. Ga voor elegante en delicate ontwerpen van bijvoorbeeld goud of zilver.

#6 ~ Be Beautiful, Always
Zorg ervoor dat je er altijd je van top tot teen verzorgd uitziet. Dus: je haar, mani & pedi moeten altijd gedaan zijn en je outfit moet op zijn plaats zitten.

#7 ~ Iconic Eyewear
Een zonnebril is niet alleen ter bescherming tegen de zon. Het is een onderdeel van je outfit. Dag of nacht; draag een geweldig exemplaar dat perfect bij jou past!

#8 ~ Be Confident 
In New York it’s all about attitude..  Zie de straat als jouw catwalk en draag je outfit met zelfvertrouwen. Voel je je niet comfortabel in een outfit, dan zien anderen dat meteen! Zorg voor de juiste outfit die jou laat shinen!

Advertisements