Lookbook ~ Chanel Autumn&Winter 15/16 Haute Couture Show

Op 7 juli presenteerde de Grand Master himself Karl Lagerfeld ons zijn laatste Haute Couture collectie: Herst & Winter 2015/16. De main hall van het Grand Palais was omgetoverd tot een Art Deco geïnspireerd casino. Uiteraard stonden de handpicked items centraal, maar de 20 A-Lister Friend of the House (zoals Kristen Stewart, Vanessa Paradis & Lilly-Rose Depp) maakten het dromerige plaatje compleet en zorgden voor de ziel in de show.

Fashion has to follow everything that goes on in the world” wijze woorden gesproken door mr. Lagerfeld toen hem naar zijn collectie gevraagd werd. Neem bijvoorbeeld het iconische jasje. Dit is opnieuw vervaardigd met behulp van technieken waar men voorheen nog niet eens van durfde te dromen. 3D Selective Laser Sintering zorgt er voor dat Haute Couture klaar is voor de toekomst. Karl benadrukt ook het vakmanschap. Elk stuk is met de hand beschilderd, geborduurd, van satijn voorzien en met leer afgewerkt. Uren en uren van hard werk en toewijding komen in deze lijn samen. Het resultaat is dan ook absoluut geweldig. De collectie kan omschreven worden als elegant en verfijnd en de simpliciteit is werkelijk waar impressive. It’s true, less really is more.

Karl Lagerfeld ziet in dat de collectie misschien iets meer fantasie is dan ready-to-wear, maar.. deze fantasie is heel erg gerelateerd aan de werkelijkheid!

 

Advertisements