News ~ Bring In The Coffee

Voor sommigen is het het bruine-goud, voor anderen juist de ergste vijand; Koffie. Veel healty-foodies hebben de oorlog verklaard aan de cafeïne booster, maar mijn dag MOET beginnen met een kopje verse koffie, espresso of cappuccino.

Onderzoekers van de Harvard School of Public Health hebben de effecten van koffie op de levensverwachting onderzocht. De gegevens van meer van 167,000 vrouwen en 40,000 mannen betreffende dit onderwerp zijn met elkaar vergeleken, en het resultaat is veel belovend voor diegene met een lichtelijk veroordeelde koffie-verslaving.

Als je 3 tot 5 kopjes koffie per dag drinkt heb je namelijk 15% minder kans op een voortijdige dood dan mensen die geen koffie drinken. Ook het risico op een dood ten gevolge van hartfalen, diabetes en Parkinson is kleiner op het moment dat je dagelijks een cafeïne fix krijgt.

Drinker echter niet meer dan 5 kopjes per dag, dit heeft namelijk helemaal geen invloed op een langer leven. So, don’t over do it. Waarschijnlijk overbodig om te zeggen, maar rook niet; roken heft namelijk alle baten van koffie drinken op en zorgt er voor dat je aan veel grotere risico’s wordt blootgesteld.

Advertisements