News ~ Ikea Goes Dutch

Het geeft het begin aan van een langdurige samenwerking; de mededeling dat Ikea en de Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek samen aan een nieuwe design collectie gaan werken. Zij gaan samen op zoek naar een manier om duurzame en inspirerende items te creëren.

Cane

De eerste limited collectie zal de naam JASSA mee krijgen. Het robuuste materiaal rotan zal de Star Of The Collection zijn. Textiel, voor zowel binnen als buiten, zal de andere pilaar vormen. Eek en Ikea zijn op een inspirerende reis door Indonesie gegaan, op zoek naar traditionele technieken om het Scandinavische materiaal te bewerken. Op deze manier zal elk item een ambachtelijke en authentieke feel krijgen. Het karakter van het materiaal wordt behouden, waardoor elk item een limited edition  wordt.

Piet Hein Eek for Ika

De samenwerking tussen Eek en Ikea wordt gekenmerkt door het voor iedereen beschikbaar maken van design. De filosofie van beide partijen mag dan wel van elkaar verschillen, maar zij zien dit niet als obstakel. Het combineren van hun ‘normale’ werkwijze zal tot een design collectie leiden die perfect door imperfectie is (precies zoals Eek het wil) en aan een groot publiek aangeboden kan worden (de Ikea manier).

 

Advertisements