News ~ New Name Birkin Bag?

Sinds de Birkin Bag van Hermès in 1981 het levenlicht zag wil íedereen er één hebben. Dankzij deze most-wanted-status is de tas een waar icoon geworden. Mede door de bijpassende price range, lopend van € 9 580 tot zo’n € 137 000, is de tas dus redelijk onbereikbare voor de meeste van ons.

In eerste instantie was de tas custom made voor Jane Birkin herself. Zij kon namelijk geen leren tas vinden die ze mooi genoeg vond. Het is dus geen raadsel hoe de tas aan zijn naam komt, maar komt er een einde aan een waar tijdperk?

De star van de collectie is het model dat van krokodillen leer gemaakt is. Fashionista’s staan soms jaren op de wachtlijst om zo’n tas aan te mogen schaffen. Animal right organisation PETA is altijd een fel tegenstander geweest van het krokodillen-leer-model. En na het zien van de, door PETA gemaakte, documentaire over hoe het leer wordt verkregen snappen we allemaal waarom dat zo is! Ook Jane Birkin heeft de verschrikkelijke beelden gezien en wenst niet langer in verband te worden gebracht met het krokodillen-leer-model. Daarom heeft zij Hermès verzocht dat specifieke model een andere naam te geven, in ieder geval tot vast komt te staan dat de leeft omstandigheden van de dieren en de productie manieren van het leer significant verbeterd zijn en voldoen aan de internationale standaarden.

Hermès respecteert de wens van miss Birkin en heeft aangegeven geschokt te zijn door de documentaire. Volgens de tassen specialist wordt echter geen krokodillen leer van die specifieke boerderij gebruikt bij het vervaardigen van hun Birkin Bags. Niettemin laten ze toch onderzoek doen naar het reilen en zeilen van de Texaanse boerderij.

 

Hermes birkin

Advertisements