Tip ~ How To Care For Your Lingerie

Het vorm de basis voor elke outfit; Lingerie. Soms wil je het echt showen, soms draag je het onder je (amazing) outfit, maar één ding is zeker.. je draagt het elke dag. Uiteraard betekent dit ook dat je het elke keer moet wassen als je het gedragen hebt, en laat dat nou net het tricky part zijn. Want wat is eigenlijk de beste manier om je lingerie te verzorgen?

First things first. Hoe vaak moet je je lingerie wassen? Ondergoed moet elke keer na het dragen gewassen worden (Duhh..Logisch!) De frequentie van je BH-was-praktijken is afhankelijk van een paar factoren; hoeveel BH’s je hebt, hoe vaak je de BH’s draagt, waaronder je ze draagt en in welke omstandigheden ze gedragen worden. Als je en BH en paar keer per week draagt (wissel van BH zodat deze weer in shape kan komen tussen twee draagbeurten in) wordt aangeraden om hem om de andere week te wassen. Als je en BH slechts één keer per week of minder draagt mag deze best 1 keer per maand gewassen worden. Gedurende de zomer zal dit aantal om hoog gaan, mede door de luchtvochtigheid en een zweet partijtje hier en daar.

Next dilemma: op de hand wassen of in de wasmachine? Weet één ding; lingerie en de wasmachine is not a match made in heaven! Net als voor ‘normale’ kleding geldt hoe fijner het kledingstuk, hoe voorzichtiger je moet zijn met wassen, des te langer jouw sexy setje mee zal gaan. Met de hand wassen klinkt als een hoop werk, maar het is écht de beste optie (zeker voor beugel BH’s). Gebruik koud water en een beetje wasmiddel speciaal voor de fijne was en (max.) 10 minuten later ben jij klaar met het wassen van je delicates. Bespaar je zelf die kapotte wasmachine omdat de beugel uit je BH geschoten is en nu ergens in de trommel dwars zit. Slipjes zijn wél wasmachine geschikt, draai dan wel het speciale ‘fijne was’ programma.

Waarom wasmiddel voor de fijne was? Dit is dus écht niet alleen maar een marketing stunt. Wasmiddel speciaal voor de fijne was is anders samengesteld waardoor het veel zachter is voor de stof vezeltjes van je lingerie. Je lingerie gaat aanzienlijk langer mee bij gebruik van dit speciaal soort wasmiddel.

Waarom koud water? Warm water zal je kleding doen krimpen en zorgt ervoor dat het eerder rafelt, dé HORROR! Door koud water te gebruiken blijven de materialen in tact en zal je lingerie langer mee gaan. Na hun badje moeten de items natuurlijk ontdaan worden van overtollig water. Wring ze extra voorzichtig uit, je wilt natuurlijk niet dat ze lelijke onherstelbare kreukels krijgen!

Na het wassen komt het laatste stadium van de wasbeurt, het drogen. Wat is de beste manier; hangend of liggend? Als je een droogrek hebt verdient liggend drogen écht de voorkeur. Als je niet over deze luxe beschikt kan je het best je items uithangen (in bijvoorbeeld de douche). Leg ze nooit op een dichte ondergrond, dan kan de lucht namelijk niet circuleren!

Nu weet je precies hoe je je lingerie het beste kan verzorgen. Gebruik deze tips en je delicates zullen aanzienlijk langer mee gaan, en jij kan je sexy blijven voelen ;-)!

Advertisements