Tip ~ The Perfect Low Maintenance Haircuts

Een kapper met een geweldig, vernieuwend kapsel-idee is iets waar we allemaal een beetje bang voor zijn. Meestal blijken die ‘goede’ ideeën uit te draaien op een drama. In de kappersstoel is het allemaal nog fun and games.. met de kapper, zijn professionele föhn, twee handen, ladingen haarstyling producten en alle tijd van de wereld. Maar bij thuiskomst begin je te denken; hoe ga ik hetzelfde resultaat bereiken in 5 minuten, met 1 hand, een half gare föhn en een beetje mousse van de supermarkt?

De meeste van ons, bezige bijen, willen een modelletje dat weinig onderhoud vereist en in de ochtend lekker makkelijk te stylen is. De 20 minuten die je daar mee bespaard kunnen beter in bed gespendeerd worden dan voor de spiegel, vechtend met de föhn. Celebrity haarstylist Mark Townsend vertelt ons precies welke haircuts bij welk haartype passen om ‘s ochtends tot een super snel, maar geweldig resultaat te komen.

~Stijl Haar~
Straight hair

Een bob of een lob is perfect voor dames met stijl haar en weinig tijd in de morgen. Regel #1: ga niet overboard met de laagjes. Less is more in dit geval. Te veel laagjes zorgen ervoor dat je haar dunner lijkt dan het eigenlijk is. Een goede bob of lob met face-framing-laagjes is makkelijk in model te brengen en ziet er altijd chique uit. Als je toch om wat volume verlegen zit kan je droog shampoo gebruiken om body en textuur toe te voegen.

~Golvend Haar~
Wavy Hair

Vrouwen met golvend haar hebben eigenlijk niets om over te klagen. De haar-textuur leent zich bij uitstek om ‘gewoon op te laten drogen’, meestal zijn er geen issues betreffende te dik of te dun haar en de dag dat beach waves uit de mode zijn zal nooit komen. Ga voor een model dat over de schouders valt en uit een heleboel laagjes bestaat, beginnend op lip-lengte.

~Krullend Haar~
Curly Hair

Krullen zijn prachtig en de droom van elke niet-krullende-vrouw. Vrouwen die wel gezegend zijn met een volle bos krullen vinden het vaak een nachtmerrie. Ze zijn écht niet zomaar onder controle te houden en er moet een specialist aanrukken om een krullend kapsel te laten knippen. Vermijd scheermesjes en andere ‘dunner makende’ attributen te allen tijde. Je kan kiezen voor een bob of lange face-framing krullen. Haarstylingproducten zijn een échte must, ga voor een product dat je krullen bouncy maakt en er gezond uit doen zien.

Advertisements