Weekend Update ~ Taylor & Tastees & Karl

Het wachten is voorbij, het is Weekend! Tijd om te ontspannen en de dingen te doen die jíj wil doen. Hierbij hoort natuurlijk ook al het fashion news bijlezen! Om dit laatste iets makkelijker te maken lees je hier de 3 absolute must-knows van afgelopen week..

~Taylor Swift~Taylor Swift

Taylor Swift is Hot Right Now. Maar dat is geen nieuws. Ze scoort hit na hit en alles wat ze aanraakt lijkt in goud te veranderen. Ook op fashion gebied is ze goed op weg. Onlangs lanceerde ze nog een speciale Taylor Swift-lijn voor het sneakermerk Keds. Ook de Chinezen zijn gek op haar. De Taylor Swift artikelen zijn daar niet aan te slepen. Dit levert schaarste op en daar weten Chinezen over het algemeen wel raad mee, 2 woorden: Fake Items. Alles wordt nagemaakt, van parfums tot gitaren die zogenaamd van Miss Swift zelf zijn geweest.

Om deze onzin een stop toe te roepen wordt er een fashion lijn gelanceerd die alleen in China verkrijgbaar zal zijn. Vanaf 8 augustus zijn al items zoals t-shirts verkrijgbaar, in september volgt de vrouwenlijn. Elk item zal voorzien zijn van een uniek label met daarin een authenticatiecode verwerkt, zodat je kan checken of je écht een Taylor Swift in handen hebt.

~Tastees~
Pita Kaas

De afgelopen jaren hebben vooral in het teken gestaan van het vooral nooit meer van koolhydraten, suikers en vetten. We willen natuurlijk niet dik worden. Het is allemaal groente, quino & chia zaad dat de klok slaat. Errrrrg lekker, vast. Maar er zijn een heleboel mensen die zich écht niet druk kunnen maken over het feit of hun dieet wel biologisch of Snel-Vet-Kwijt-En-Veel-Spier-Erbij is. Miljoenen mensen, in derde wereld landen, maar ook dichterbij huis hebben niet genoeg, of überhaupt niets te eten. Dát is een probleem.

Iedereen heeft dat ene favoriete gerecht waar ze je ‘s nachts wakker voor mogen maken. Onder het motto: Say It With A T-Shirt heeft Tastees al deze heerlijke gerechten op shirts gezet! Geweldig natuurlijk, maar hoe helpt dit mensen die niets te eten hebben? Nou, als je een Tastees shirt koopt doneer je ook direct één maaltijd aan de minder gefortuneerden. En van elke verkochte maaltijd wordt ook nog eens 4 euro aan het United Nations World Food Programme gedoneerd, hiermee worden 20 schoolkinderen in Afrika van een schoollunch voorzien. Dus,  een very fashionable t-shirt en je hebt de wereld een beetje beter gemaakt; Win-Win!

~Karl Lagerfeld~
Karl Lagerfeld

We kennen Karl Lagerfeld natuurlijk als het mastermind achter de duizelingwekkende collecties van Chanel. Extravagant, een tikkeltje eigenwijs maar boven een genius zijn woorden die bij hem passen. Nu kan vrijgevig ook aan dit om-trots-op-te-zijn-lijstje worden toegevoegd. Why? Nou, Karl heeft maar liefst 4 Chanel tassen aan Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam gedoneerd!

Het museum zal 3 tassen (in verschillende kleuren uiteraard) uit de Spring/Summer 2015 collectie ontvangen. Maar het meest speciaal is toch wel de ‘Choupette in Love’ tas uit de Capsule Fall/Winter 2015 collectie. Het is een eerbetoon aan, en geïnspireerd door, Karl’s favoriete kat. Choupette is echter niet zomaar een kat, ze heeft haar eigen boek, bediende en twitter-account, yep. Het museum heeft ook nog een een absolute primeur omdat de Choupette tas nog niet eens verkrijgbaar is in de winkel.. Dus, dit weekend allemaal naar Tassenmuseum Hendrikje om de tas te bewonderen!

Advertisements