Tenue De Ville

Tenue de ville is een dresscode voor gelegenheden die overdag plaatsvinden. Letterlijk vertaald betekent het ‘stadskledij’.  De dresscode stamt uit de tijd dat men zich formeel kleedde voor openbare gelegenheden. Het is dus niet de bedoeling dat je een joggingsbroek aantrekt naar evenementen met een tenue de ville dresscode.

Een maatpak is the way to go voor mannen. Bij deze dresscode geldt; hoe subtieler hoe beter. Ga daarom voor een effen blauw, grijs of zwart pak. Combineren en experimenteren mag, maar wordt niet aangeraden. Onder het maatpak draagt men een overhemd in een lichtere kleur dan het pak en een stropdas. Qua schoeisel kan je het best kiezen voor brogues in een donkere (leren) kleur, een bijpassende riem maakt de outfit helemaal af.

In beginsel dragen dames een mantelpakje of een japon bij tenue de ville. Tegenwoordig mag een nette jurk of een goed passende combinatie van rok met jasje ook. Zorg er voor dat de rok over de knie valt en dat je kousen of een maillot draagt. Blote benen zijn een absolute No-Go. Dit geldt ook voor het bovenlijf. Hou altijd je blazer of jasje aan. Maak de outfit compleet door een bijpassende (niet op vallende) tas en nette schoenen met een half hoge hak.

 

Advertisements