White Tie

White tie is één van de meest chique dresscodes en wordt gevraagd bij officiële gelegenheden als gala’s, banketten, ceremonies of bruiloften.

Mannen behoren een rokkostuum te dragen. Dit is de meest officiële mannelijke avond gelegenheidskleding en wordt alleen gedragen bij zeer formele gelegenheden. De enige uitzondering is de promotieceremonie, dan mag het rokkostuum ook overdag gedragen worden. Een rokkostuum bestaat uit een zwarte jas (waarvan de achterpanden langer zijn dan de voorkant) met zijden revers, broek (van dezelfde stof) met een dubbele bies langs de zijnaden, een laag uitgesneden wit pique vest (dit is een paar centimeter langer dan de voorpand van de jas), een stijf wit overhemd met openstaande boord met omgeslagen punten en een witte vlinderdas. Gladde schoenen zoals een lakschoen zonder veter zijn de beste optie qua schoeisel. Het dragen van een horloge is uit den boze, tijd speelt immers geen rol bij dit soort evenementen.

Dames kunnen kiezen uit een avondjurk, galajurk of cocktailjurk varierend in lengte (kort, driekwart of lang). Probeer er wel voor te zorgen dat de jurk uit één stuk bestaat en in ieder geval net over de knie valt, de armen hoeven niet bedekt te zijn. Qua kleur mag alles. Laat je leiden door het seizoen, hoe warmer hoe lichter de jurk. Een donkere jurk staat over het algemeen wel net iets chiquer. White tie betekent voor dames ook: GLAMOUR! Het mag allemaal lekker glinsteren en fonkelen. Denk aan: opgestikte parels, pailletten en Swarovski kristallen. Dit geldt ook voor de sieraden die je draagt. Let er wel op dat je sieraden, tas en schoenen matchen bij de kleur van je jurk. Overdag mag een hoed gedragen worden. Een horloge is op elk moment van de dag een No-Go.

Persoonlijke verzorging verdient speciale aandacht. Elegantie het het sleutelwoord. Laat je haar verzorgen en in model brengen door de kapper en laat je make-up aanbrengen door een visagist (als je het zelf kunt is dit natuurlijk ook prima!).

 Luxury Black Tie Event and what better to wear than luxurious gold, in the form of this Stunning, elegant gown..K♥

Advertisements